Rudraksha a její zázračná síla

Rudraksha neboli Šivovy slzy.

Dle indické starobylé tradice, Shiva ztělesňuje božkou sílu transformace a osvícení. Říká se, že po tisíci letech lidského utrpení, slzy božského soucitu začaly padat neočekávaně ze Shivových očí. Shiva tyto slzy přeměnil na semena a seslal je na Zem ve prospěch těch, kteří hledají osvobození od utrpení a spojení s božstvím. 

Rudraksha  (700 × 400 px)

Kdo objevil Rudrakshu

Indičtí dávní mistři byli první objevitelé Rudrakshi, mimořádných semen skrytých uvnitř brilantních modrých plodů stromů Elaeocarpus ganitrus, rostoucích v sopečné zemi posvátných Himalají. Nošením navlečených semínek Rudrakshi zjistili, že Rudraksha má zázračnou spirituální sílu a působí jako ochrana proti negativismu a posiluje vnitřní klid a mír.  

Zázračná sílá semínek Rudraksha

Rudraksha vytváří nevídanou pozitivní energii pro tělo, mysl a duši. Dokáže změnit karmu nositele a vede ho přirozeně po pravé cestě za svým účelem. Tím se jeho cesta stává snažší a rychlejší. Je nápomocná pro zvládání stresu, pomáhá při odstraňování starosti a udržuje klidnou a vyrovnanou mysl. 

Rudraksha semínko

 

Účinky semínek Rudraksha

Přes vice než 6500 let doloženého užívání, Rudraksha nikdy neprokázala, žádné negativní vedlejší účinky.

  • Rudraksha přináší čistou a jasnou mysl a zvyšuje sílu intuice.
  • Vytváří silnou ochranu před negativními myšlenkami a odstraňuje překážky na cestě k úspěchu.
  • Rudraksha nabíjí duši shakti (duchovní síla), zvyšuje zářivost duše a schopnost plně vyjádřit svou božskou moc a moudrost v hmotném světě.
  • Vytváří bližší spojení s pozitivními silami v přírodě a kosmu, pomáhá léčit vitální energií a přivést ji do harmonické rovnováhy.

Japa Mala  

Rudraksha z pohledu vědy

Vědecky je dokázáno, že Rudraksha má mnoho zdravotních výhod. Dr. Suhase Rai a jeho tým z Indického institutu technologie v Benaras potvrzuje, že Rudraksha má konkrétní zářivou sílu, která je kvantifikovatelná. Semena Rudraksha obsahují jemné elektromagnetické atomy, které ovlivňují naše těla. Její síla se liší semínko od semínka a také počtem mukhi – tváří. Jsou využívány v léčbě mnoha chorob v Ayurvédě – indické tradiční medicíně. Prokázalo se, že terapie Rudrakshou je účinnější než křišťálová nebo magnetická terapie. V dnešní době, studie ukazují, že nošení Rudrakshy bojuje proti projevům stresu, proti vysokému tlaku a depresi. Stejné studie také ukazují, že nošením Rudrakshi se zvýšuje výkonnost a energie už pár hodin po kontaktu s pokožkou.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz